Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Обиљежен Дан Русије и у Бањој Луци

Дан Русије обиљежен је и у Републици Српској, у организацији Амбасаде Руске Федерације у БиХ. У Влади Републике Српске уприличен је свечани пријем поводом празника пријатељске државе, њене богате историје, културе и традиције.

Честитајући овај празник, предсједник Републике Српске Милорад Додик нагласио је да он представља препород руске државности, симболизује национално јединство и заједничку одговорност за садашњост и будућност те земље.

Он је рекао да су односи са Русијом пријатељски, пуни разумијевања, те да његујемо исте вриједности.

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов изјавио је да Русија и Република Српска желе да наставе да развијају стратешке односе.

“Са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком договорили смо одређене пројекте и како да реализујемо све оно што је договорио на састанку са предсједником Русије Владимиром Путином”, рекао је Калабухов.

Поводом прославе Дана Русије уручене су награде Савеза новинара Русије. Награду је добио предсједник Републике Српске Милорад Додик, те амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов.

Владимир Соловјов, предсједник Савеза новинара Русије, додијелио је и награде за храброст и професионалност новинарима из Републике Српске. Награде су добили главна уредница Информативног програма РТРС Нада Велетић, предсједник Удружења новинара Републике Српске Данијел Симић и новинарка АТВ Даринка Петровић.

Свечаном пријему присуствовали су и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, представници институција Републике Српске и БиХ из Републике Српске, народни посланици и вјерски великодостојници. Пријему је у име Инвестиционо-развојне банке Републике Српске присуствовао директор Сектора за промоцију страних инвестиција Зоран Талић.