Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Обиљежено 70 година приједорског позоришта

Приједорско Позориште обиљежило је 70 година постојања свечаном академијом, одржаном у суботу.

Директор Срђан Књегињић истакао да глумци треба да буду поносни на све што је Позориште прошло за све ове деценије, не заборављајући оне који су утрли пут.

„Наша главна мисија је да будемо степеница ка продуховљењу и схватању живота и неуморно постављамо многа питања. Позориште је свачија породица, а глумачки посао је мисионарски“, рекао је Књегињић.

Начелник градског Одјељења за културу, међународну сарадњу, спорт и невладине организације Александар Миљешић истакао је да је ово јубилеј вриједан пажње.

„Поносни смо што је наше позориште једно од најреспектабилнијих у Републици Српској и носилац активности културног и позоришног живота“, изјавио је Миљешић.

Миљешић је истакао да је приједорско Позориште изњедрило много младих глумаца, много великих глумаца, те да су бројне награде које су донијели на понос овог града.

Током академије уручене су и захвалнице за 14 установа, организација и појединаца који су обиљежили или помогли рад ове установе у протеклом периоду. Поводом 70 година постојања и рада штампана је „Допуна монографије Позоришта Приједор од 50. до 70. сезоне“, која ће бити промовисана 28. октобра као пратећи програм 16. Међународног фестивала позоришта „Златна вила“, који ће у Приједору бити одржан од 23. до 29. октобра.

Свечаној академији присуствовала је Биљана Јањић, руководилац канцеларије ИРБРС у Приједору.