Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Одржан састанак са Свјетском банком поводом реализације пројекта “Јачање надзора над јавним предузећима”

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске одржала је састанак са тимом Свјетске банке који ради на пројекту “Јачање надзора над јавним предузећима у Републици Српској”. Током састанка посебно је разговарано о улози и модалитетима доприноса Инвестиционо-развојне банке Републике Српске у даљем унапређењу надзора над јавним предузећима у оквиру централизованог система управљања. Овај систем, на чијем се успостављању интензивно ради, биће усклађен са најбољим међународним праксама и стандардима корпоративног управљања.

На састанку је позитивно оцијењен и досадашњи допринос ИРБРС успостављању и континуираном развоју система корпоративног управљања у Републици Српској. Такође је наглашено да искуство које је Банка стекла обављајући послове корпоративног управљања предузећима чије се акције налазе у портфељима њених фондова могу бити од користи за даље унапређење надзора над јавним предузећима. Циљ је да се осигура њихово јачање и модернизација, што би допринијело економском развоју Републике Српске.

Представници ИРБРС и Свјетске банке исказали су обострано задовољство досадашњом успјешном сарадњом на реализацији бројних пројеката у Републици Српској.

Састанак је одржан у сједишту Инвестиционо-развојне банке Републике Српске у Бањој Луци.