Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS

Одржана обука о управљању пројектима за представнике општина

У циљу стварања ефикасних претпоставки за успјешну имплементацију пројеката чије је финансирање одобрено у склопу другог циклуса Финансијског механизма, у Теслићу је од 9. до 11. децембра 2015. године одржана обука „Имплементација, мониторинг и евалуација пројеката“. Обуку је организовала Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС) у сарадњи и уз финансијску подршку Система обуке за јединице локалне самоуправе у БиХ и Пројекта интегрисаног локалног развоја (ILDP), који реализује Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у БиХ.

Обука је намијењена за особе које ће, испред корисника средстава Механизма бити непосредно задужене за имплементацију, мониторинг и евалуацију пројекта, као и финансијско управљање пројектним активностима. Током обуке, заједнички су сагледани и анализирани сви кључни аспекти провођења одабраних пројектних приједлога те специфичности обавеза и одговорности које произилазе из одредби уговора о додјели средстава у склопу Финансијског механизма и пратећих Смјерница за њихове кориснике.

Финансијски механизам за подршку пројекатима интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској 2015-2016 је успостављен кроз заједничку иницијативу Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ.

Поред представика UNDP-а и ИРБРС-а, у обуци је учествовао укупно 21 представник из 10 јединица локалне самоуправе. Сви они су исказали велико задовољство стеченим знањима која ће им бити од користи у провођењу пројеката у оквиру Финансијског механизма, али и касније, приликом имплементације сличних пројектних задатака.

Промотивни филм о Финансијском механизму можете погледати на овом линку: