Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Одржани „Отворени дани“ у склопу четвртог годишњег циклуса Финансијског механизма

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС), у сарадњи са Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, организовала је „Отворене дане“ за представнике јединица локалне самоуправе, ради додатног појашњења услова и критеријума Јавног позива за подношење приједлога пројеката за додјелу средстава Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској 2017/2018, као и адекватне припреме потенцијалних апликаната за подношење пројектних апликација.

Овим путем представници јединица локалне самоуправе имали су прилику да се упознају са захтјевима Јавног позива те да добију детаљна образложења Методолошких смјерница и садржаја апликационог пакета.

Осим тога, учесницима је представљена методологија припреме и подношења, евалуације и одабира пројектних приједлога, а упознати су и са најчешћим грешкама које су апликанти чинили приликом писања и подношења пројеката у претходним циклусима финансирања. Такође им је омогућено изношење конкретних пројектних идеја, као и постављање питања о свим нејасноћама, на која су им пружени адекватни одговори.

„Отворени дани“ одржани су у периоду од 09. до 13. октобра на регионалним локалитетима Министарства у Бањалуци (09.10.), Требињу (11.10.), Источном Сарајеву (12.10.) и Бијељини (13.10.). Учешће je узелo 89 представника из 38 јединица локалне самоуправе, а сви учесници исказали су задовољство организацијом овог догађаја који ће им бити од помоћи приликом израде и подношења пројектних приједлога за додјелу средстава путем овогодишњег циклуса Финансијског механизма.