Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Одржани „Отворени дани“ у склопу трећег годишњег циклуса Финансијског механизма 2016/2017

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС), у сарадњи са Министарством управе и локалне самоуправе РС, организовала је „Отворене дане“ за представнике јединица локалне самоуправе, с циљем додатног појашњења услова и критеријума Јавног позива за подношење приједлога пројеката за додјелу средстава Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској 2016/2017, као и адекватне припреме потенцијалних апликаната за подношење пројектних приједлога.

Овим путем представници јединица локалне самоуправе имали су прилику да се упознају са захтјевима Јавног позива те да добију детаљна образложења методолошких смјерница и садржаја апликационог пакета. Осим тога, учесницима је представљена методологија припреме и подношења, евалуације и одабира пројектних приједлога, а упознати су и са најчешћим грешкама које су апликанти чинили приликом писања и подношења пројектних апликација у претходним циклусима финансирања. Такође, учесницима је омогућено изношење својих конкретних пројектних идеја, као и постављање питања о свим нејасноћама, на која су им пружени адекватни одговори.

„Отворени дани“ одржани су у периоду од 25. до 31. октобра на регионалним локалитетима Министарства у Требињу (25.10.), Источном Сарајеву (26.10.), Бијељини (28.10.) и Бањалуци (31.10.). Учешће су узела 74 представника из 43 општине. Сви учесници исказали су задовољство организацијом овог догађаја, који ће им бити од помоћи приликом израде и подношења пројектних приједлога за додјелу средстава Механизма.