Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS
[post_tags]

Одржани „Отворени дани“ за јединице локалне самоуправе

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС), у сарадњи са Министарством управе и локалне самоуправе РС, организовала је „Отворене дане“ за представнике јединица локалне самоуправе, с циљем додатног појашњења услова и критеријума Јавног позива за подношење приједлога пројеката за додјелу средстава из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја, као и адекватне припреме потенцијалних апликаната за подношење пројектних приједлога.

Овим путем представници јединица локалне самоуправе имали су прилику да се упознају са захтјевима Јавног позива те да добију детаљна образложења методолошких смјерница и садржаја апликационог пакета. Поред тога, учесницима је предочена комплетна методологија припреме и подношења, евалуације и одабира пројектних приједлога, а упознати су и са најчешћим грешкама које су апликанти чинили приликом писања и подношења пројектних апликација у првом циклусу Финансијског механизма. Такође, учесници су имали могућност да изнесу своје конкретне пројектне идеје, као и да постављају питања о свим нејасноћама, на која су им представници партнерских институција пружили адекватне одговоре.

„Отворени дани“ одржани су у периоду од 07. до 11. септембра на регионалним локалитетима Министарства у Требињу (07.09.), Источном Сарајеву (08.09.), Бањалуци (10.09.) и Бијељини (11.09.). Учешће су узела 104 представника из 49 општина. Сви учесници исказали су задовољство организацијом овог догађаја, који ће им бити од помоћи приликом израде њихових пројектних приједлога.