Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS

Oпштина Брод успјешно реализовала пројекат из средстава Финансијског механизма

БРОД – У оквиру Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја, општина Брод успјешно је реализовала пројекат „Изградње балон сале у МЗ Лијешће“. Укупна вриједност пројекта износила је 141.063,51 КМ, од чега је општина Брод обезбиједила 42.783,51 КМ, док остало представљају бесповратна средства Финансијског механизма.

У оквиру пројекта изграђена је спортска балон сала површине 900м2, за потребе фискултурног образовања ученика Основне школе „Лијешће“, те монтиране заштитне мреже и постављена електро инсталација.

„Ово је веома важан дан за нашу школу, јер наши ученици напокон добијају пријеко потребну спортску дворану, а нарочито нам је драго што је овај пројекат ријешен након неколико десетина година“, изјавио је Иван Димитров, директор ОШ „Лијешће“.

 „Моји сарадници су у протекле три године активно радили на проналажењу рјешења за проблем дворане у Лијешћу, и успјешно су аплицирали на овај пројекат, а ја као начелник сам изузетно поносан на посао урађен на рјешавању овог питања“, изјавио је Илија Јовичић, Начелник општине Брод.

Јовичић је додао да ће општина и у наредном периоду наставити да улаже у осавремењавање овог спортског објекта, јер је предвиђена и изградња свлачионица, као и додатних садржаја.

Након културно-умјетничког програма, Начелник општине, заједно са директором школе, пресјекао је врпцу и свечано прогласио дворану отвореном.

Финансијски механизам интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској успостављен је као заједничка иницијатива Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP BiH).

Извор: opstina-brod.net