Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Отворена Друга инвестициона конференција „ИНВЕСТ СРПСКА 2022“, важни сусрети и на маргинама

Друга инвестициона конференција „ИНВЕСТ СРПСКА 2022“, коју Инвестиционо-развојна банка Републике Српске организује у сарадњи са Владом Републике Српске, свечано је отворена данас у Приједору.

Конференција је окупила око 200 учесника, бројне госте из земље и иностранства, који ће данас и сутра кроз седам панела разговарати о актуелним економским изазовима и како кризу претворити у шансу за инвестирање у Републику Српску.

Друга инвестициона конференција је и прилика за бројне сусрете на маргинама, међу којима је и састанак делегације Републике Српске са делегацијом привредника Руске Федерације, који је одржан данас, након првог панела.

У делегацији Републике Српске били су домаћин конференције, в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Дражен Врховац, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија, представници Уније удружења послодаваца Републике Српске, Привредне коморе Републике Српске и наши привредници.

Овај сусрет увод је у онлајн-састанак великих делегација привредника Руске Федерације и Републике Српске, који ће услиједити данас током конференције, а на којем ће бити ријечи о конкретним потезима и корацима за долазак руских инвеститора.

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске, Влада Републике Српске и Савјет министара БиХ ставили су се на располагање нашим и руским привредницима за сваку врсту подршке, с обзиром на то да је генерална оцјена и учесника конференције и руских привредника да Република Српска има велики потенцијал за улагање. Конференција “ИНВЕСТ СРПСКА 2022“ је само прва степеница за реализацију будућих инвестиција.

Конференцију су свечано отворили в.д. директора ИРБРС Дражен Врховац и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац рекао је да је ова конференција круна активности које је ИРБРС водила у протекле двије године и да вјерује да наши привредници неће пропустити шансу за улагање.

Овогодишња Конференцијa је у потпуности посвећена промоцији инвестиционих потенцијала Републике Српске, са званичном темом „Инвестирајте у Српску.” Након успјешне прошлогодишње прве инвестиционе конференције, друга ће понудити нове модалитете за инвестициону промоцију, што ће допринијети бољем позиционирању Републике Српске на листи најпожељнијих дестинација за улагање.

Конференција наставља са радом кроз седам панела, а закључци ће бити представљени сутра око 17 часова.