Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Отворена хладњача у Приједору подржана кроз пројекат ИРБРС

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске присуствовао је данас отварању хладњаче у Омарској код Приједора, што је ИРБРС подржала кроз пројекат „Побољшан приступ тржиштима и јачање конкурентности произвођача воћа у руралним подручјима економског подручја града Приједора кроз подршку имплементацији новог пословног модела Дистрибутивни центар воћа Приједор“.

Пројекат на најдиректнији начин доприноси одрживом економском развоју руралних подручја града Приједора, а захваљујући његовој успјешној реализацији успостављени су квалитетни капацитети за краткорочно и дугорочно складиштење, капацитета од око 400 тона.

Ови складишни капацитети доступни су малим произвођачима са подручја Приједора, као и општина Нови Град и Оштра Лука, чиме се стичу претпоставке побољшању њихове конкурентности и олакшавању тржишног наступа. 

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске подржала је реализацију овог пројекта путем Финансијског механизма на бесповратној основи. Укупна вриједност пројекта износи 163.100 КМ, од чега је 95.500 КМ обезбијеђено из Финансијског механизма, док је остатак средстава у износу од 67.600 КМ осигурао Град Приједор, кроз суфинансирање пројектних активности.

Отварању хладњаче присуствао је и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, градоначелник Приједора Слободан Јавор и директор Пољопривредне задруге „Кооператива“ Радивој Вујковић.