Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Отворена љетна сезона на Јахорини

Протеклог викенда отворена је љетна туристичка сезона на Јахорини, а тим поводом уприличена је свечана церемонија на платоу код полазне станице гондоле на Пољицама.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да му је драго што види да је данас Јахорина једно од највећих градилишта у региону и што има садржаје због којих ће на ову планину људи долазити и љети. Он је истакао да је овим остварена идеја да Јахорина живи читаву годину, прилагођена временским условима.

„То не би могло без преданости важних људи који раде на овоме, прије свега министара и Владе Републике Српске у цјелини, али и оних који руководе непосредно овдје Олимпијским центром, директора и предсједника Надзорног одбора“, рекао је Додик на отварању љетне сезоне.

Он је истакао да је данас на Јахорини како би посвједочио још једном њеном успјеху, те да овдје долази повремено и да увијек буду неки нови садржаји.

„Треба да им честитамо на упорности, ово није лако, ни једноставно. Увијек недостаје нека процедура или новац, али у сваком случају, иза њих, иза нас остаје још један успјех, а то је нови садржај за љетни боравак на овој планини“, нагласио је Додик.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић подсјетио је да је ова планина не само зимски, него и љетни бисер Републике Српске, и то све уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика и Владе Републике Српске. Он је рекао да је Влада Републике Српске подржала идеје Олимпијског центра и да је реализовано све што је замишљено.

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић рекла је да се на Јахорини ради добар посао и да, захваљујући томе, ова планина има и зимску и љетну сезону.

У име Инвестиционо-развојне банке Републике Српске отварању је присуствовао Мирко Бошњак, директор Сектора за међународну сарадњу.