Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS

Посјета представника пројекта FIRMA

Представници пројектa FIRMA, којег заједнички реализују Америчка агенција за међународни развој (USAID) и Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA), посјетили су данас Инвестиционо-развојну банку Републике Српске (ИРБРС).

Разговарано је о новој иницијативи пројекта FIRMA која је усмјерена на помоћ приватном сектору при санацији штета насталих у мају 2014. године у општинама БиХ које су биле највише погођене поплавама. ИРБРС је показала спремност да се придружи информативним сесијама у склопу овог пројекта, које ће у наредном периоду бити организоване у Републици Српској.

Поред тога, саговорници су упознати са активностима које је ИРБРС већ предузела, а које су усмјерне на помоћ и подршку општинама и привредним субјектима који су претрпјели штете од поплава. Наглашено је да су активности ИРБРС на овом плану базиране на допуни Правила пласмана средстава по кредитним линијама и зајмовима, чиме је корисницима кредита и зајмова ИРБРС омогућено одобравање посебног грејс периода од 12 мјесеци, уз продужење рока отплате до 12 мјесеци, као и ослобађање од обавезе прибављања гаранције Гарантног фонда РС уколико је зајам у цјелости обезбијеђен у складу са важећом политиком ИРБРС.

Учесници састанка изразили су спремност за наставак сарадње у питањима од заједничког интереса.