Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Потписан купопродајни уговор за „Глас“

Инвестиционо-развојна банка  Републике Српске и Конзорцијум "Интеграл инжењеринг – Дневне независне новине" потписали су данас у Бањалуци уговор о купопродаји државног капитала у три предузећа из састава "Гласа".

За 49 одсто државног капитала у "Гласу Српске", 62 одсто државног капитала у предузећима "Глас српски – Графика" и "Глас српски – Трговина" купац је дужан да у наредних 30 дана уплати понуђених 3,8 милиона КМ.  Конзорцијум "Интеграл инжењеринг – Дневне независне новине" осим купопродајне цијене од 3,8 милиона КМ, понудио је и инвестицију од 4.350.000 КМ у трогодишњем периоду и запошљавање 24 радника у наредних пет година. Купац је дужан да задржи претежну дјелатност предузећа и постојећи број од 365 радника у наредних пет година, да трајно задржи назив предузећа Акционарско друштво за информативну, издавачку и графичку дјелатност "Глас Српске" Бањалука, назив дневних новина "Глас Српске" и сједиште предузећа.

Сагласност за приватизацију предузећа "Глас Српске", "Глас српски – Графика" и "Глас српски – Трговина" Влада РС дала је на сједници одржаној 24. јануара.