Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Представници енергетског конзорција из Словачке посјетили ИРБРС

Представници конзорција (групе) компанија из Словачке, које су активне у реализацији пројеката из области производње електричне енергије у земљама Централне и Источне Европе, посјетили су Инвестиционо-развојну банку Републике Српске (ИРБРС). Састанак је организован на иницијативу компаније Hydroenergia из Словачке.
 
Током састанка, гости из Словачке упознали су представнике ИРБРС са својим активностима, а посебно су нагласили оријентисаност на пројекте из обновљивих извора енергије, као што су мале хидроцентрале и соларна енергија. Разлог њихове посјете ИРБРС је интерес за учешћем у пројектима обновљивих извора енергије на територији Републике Српске. Наглашена је њихова спремност да инвестирају у изградњу малих хидроцентрала и фотонапонских система, властитим учешћем или на принципу заједничког улагања са приватним и/или јавним партнерима, као и заинтересованост за инвестиције у реконструкцију постојећих хидроенергетских система.
 
Представници ИРБРС упознали су госте из Словачке са активностима банке, као и са расположивим кредитним линијама и осталим видовима подршке инвестицијама у Републици Српској. Такође, од стране ИРБРС обећана је помоћ у остваривању контаката са релевантним институцијама у Републици Српској.