Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Разговори о сарадњи с Међународном финансијском корпорацијом

Представници Међународне финансијске корпорације (IFC), предвођени главним руководиоцем активности у југоисточној Европи г. Аntoine Courcelle-Labrousse, посјетили су ИРБРС и с њеним представницима разговарали о успостављању сарадње.

Сарадња између двије институције је могућа у области финансирања предузећа путем зајмова и власничких улагаља и давања зајмова локалним заједницама. Представници Сектора за макроекономске анализе ИРБРС представили су улогу и активности банке са посебним акцентом на начин пласмана финансијских средства из Привредно-развојног програма Републике Српске који се реализује преко ИРБРС.

Изражена је обострана спремност да се анализирају могућности проналажења модела заједничког финансирања развојних пројеката у Републици Српској.

IFC је групација Свјетске банке која потиче одрживи економски раст у земљама у развоју, финансирањем улагања у приватном сектору, мобилизацијом приватног капитала на домаћем и међународним финансијским тржиштима, те пружањем савјетодавних услуга у смислу смањења ризика предузећима и владама.