Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

РТРС обиљежила 30 година рада

Свечаном академијом у Културном центру Бански двор у Бањој Луци Јавни сервис Радио-телевизија Републике Српске синоћ је обиљежила јубилеј – 30 година рада, у дан сјећања кад је 19. априла 1992. године емитован први Дневник из бањалучког ТВ студија.

Овом догађају присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, потпредсједници НСРС, министри, многи представници јавног и културног живота Републике Српске као и директори, уредници и новинари РТРС-а, али и других медија.

Овом приликом предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је Радио-телевизију Републике Српске Орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем и том приликом рекла: „Радио-телевизија Републике Српске је током 30 година расла и развијала се заједно са Републиком Српском, дијелећи судбину народа како у првим годинама постојања и рада, тако и данас.“

Настала у тешко вријеме, у скромним условима и са ограниченим капацитетима, са основним циљем да се чује вјеродостојна информација. Телевизија је расла заједно са Републиком Српском и израсла у Јавни сервис Радио-телевизију Републике Српске. Из импровизованог студија у Банском двору Телевизија је преселила у модерно опремљен РТВ дом у Бањалуци, а свака модернизација рађена је уз огромну подршку институција Републике Српске.

Емитовањем програма 24 часа дневно на РТРС и РТРС плус каналу, Радију Републике Српске и порталу РТРС један је од главних извора информисања у Републици Српској.

Свечаној академији је присуствовао и Златко Поповић, извршни директор за управљање портфељом и заједничке послове у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске.