Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS

Састанак ИРБРС и Привредне коморе Србије у Београду

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске посјетила је Привредну комору Србије у Београду, гдје је разговарано о заједничким активностима на пољу промоције инвестиционих могућности, потенцијала и пројеката Републике Српске и Републике Србије, с циљем привлачења страних инвестиција, као и о пословним пројектима прекограничне сарадње.

Представници Привредне коморе Србије упознати су и са детаљима управо завршеног инвестиционог профила Републике Српске и профила њених локалних заједница.

Делегације су договориле активности представљања инвестиционих могућности и потенцијала локалних заједница из Републике Српске одређеним привредним субјектима у Републици Србији који имају интересовања да своје привредне активности прошире на територији Републике Српске.

На састанку jе било ријечи и о пословним пројектима прекограничне сарадње, као и о размјени искустава у овој области. Закључено је да ИРБРС и Привредна комора Србије редовно размјењују информације на пољу промоције страних инвестиција и помажу у успостављању контаката са заинтересованим страним инвеститорима.

Састанку је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Републици Србији Млађен Цицовић. Ради се о првом у низу догађаја који ће бити организовани с циљем промоције инвестиционих потенцијала Републике Српске.

Средином јуна ИРБРС ће, у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Аустрији, представити инвестициони профил Републике Српске и у тој земљи, а биће организовани и састанци са аустријским привредницима о могућностима улагања у Српску.