Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Састанак пројектних тимова Пројекта опоравка и подршке пословним субјектима

Састанак пројектних тимова из Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и Развојне банке ФБиХ, у оквиру Пројектa опоравка и подршке пословним субјектима, одржан је данас у Бањој Луци, у сједишту ИРБРС.

Циљ састанка је размјена информација и искустава, као и увид у тренутно стање пројектних активности, с обзиром на чињеницу да је пројекат оперативан од 20. септембра 2021. године. Укупна вриједност пројекта, који се путем надлежних министарстава финансира из средстава Свјетске банке – Међународне банке за обнову и развој износи 56 милиона евра, од чега се на пројекат кредитирања у Републици Српској односи 20,584 милиона евра. Инвестиционо-развојна банка Републике Српске је са финансијским посредницима – Сбер банком и Новом банком потписала уговоре о субсидијарном финансирању за пласман средстава у Републици Српској.

Сва заинтересована правна лица и предузетници могу да се обрате Инвестиционо-развојној банци Републике Српске и наведеним финансијским посредницима за све потребне информације.