Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Састанак са Свјетском банком о координацији надзора над јавним предузећима

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске одржала је састанак са тимом Свјетске банке током којег је било ријечи о резултатима и активностима ИРБРС у управљању предузећима чије се акције налазе у портфељима фондова Банке.

Тема састанка је била координација са Јединицом за координацију надзора над јавним предузећима, а посебно је разговарано о улози и модалитетима доприноса Инвестиционо-развојне банке Републике Српске у даљем унапређењу надзора над јавним предузећима у оквиру централизованог система управљања. 

На састанку је позитивно оцијењена досадашња улога ИРБРС у изградњи и јачању система корпоративног управљања у Републици Српској. Заједнички је сагледана могућност додатног доприноса ИРБРС у успостављању система надзора над јавним предузећима, под окриљем Јединице за координацију надзора над јавним предузећима.

Представници ИРБРС и Свјетске банке исказали су обострано задовољство досадашњом успјешном сарадњом на реализацији бројних пројеката у Републици Српској. Било је ријечи о могућностима са додатно продубљивање сарадње, у најбољем интересу друштвеног и економског развоја Републике Српске.

Састанак је одржан у сједишту Инвестиционо-развојне банке Републике Српске у Бањој Луци.