Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Састанак у ИРБРС са приједорским превозницима

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске одазвала се апелу превозника приједорске регије, који су на јучерашњем састанку у Бањој Луци упознали представнике Инвестиционо-развојне банке Републике Српске са проблемима у вези са добијањем и кориштењем средстава Инвестиционо-развојне банке Републике Српске код пословних банака.

Састанку су присуствовали и представници Привредне коморе Републике Српске, Гарантног фонда Републике Српске, као и Сбербанке и Нове банке.

Закључено је да Привредна комора Републике Српске одмах предузме активности на детаљном евидентирању свих сметњи због којих пословне банке нису у могућности да средства Инвестиционо-развојне банке Републике Српске ставе на располагање превозницима, као и проблема превозника у смислу аплицирања и добијања средстава Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

Предложено је да нови састанак буде одржан чим Привредна комора Републике Српске буде имала увид у детаљно стање, када ће детаљан план активности и приједлог рјешења бити упућен ресорном министарству и Влади Републике Српске, како би средства Инвестиционо-развојне банке Републике Српске у што скоријем року била на располагању свим нашим привредницима.

Састанак је одржан у сједишту Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.