Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Састанци са аустријским привредницима и пословном дијаспором

Другог дана посјете Бечу делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) на челу са в.д. директора Драженом Врховцем учествовала је на конференцији са аустријским привредницима и организацијама.

На конференцији су представљене инвестиционе могућности Републике Српске и отворена сарадња са потенцијалним улагачима. Аустријским инвеститорима презентовани су инвестициони профили Републике Српске, као и профили наших општина и градова, те активности које ИРБРС спроводи у оквиру снажне промоције потенцијала Републике Српске.

Конференцију су организовали Представништво Републике Српске у Републици Аустрији и Аустријско-српски привредни форум. На конференцији је учествовало око 40 представника аустријских компанија и српске пословне заједнице у Бечу, међу којима су и представници фирми “Strabag AG“, „Cargo Partner“, „Spar“ i „Confida“.

Делегација ИРБРС састала се данас и са представницима инвестиционог фонда „Алантра“, који су показали интерес за улагање и за сарадњу са компанијама у Републици Српској.

Претходне вечери одржан је састанак са представницима пословне дијаспоре у Бечу, која се ставила на располагање Инвестиционо-развојној банци Републике Српске за све будуће инвестиционе пројекте.

Првог дана посјете Бечу делегација ИРБРС разговарала је са шефом Представништва Републике Српске у Аустрији Младеном Филиповићем.

Дводневна посјета Бечу дио је интензивне промоције инвестиционог профила Републике Српске, као и инвестиционих профила наших општина и градова, које је израдила Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Циљ комплетирања и промоције профила је привлачење страних улагања у Републику Српску, ново запошљавање и јачање привредног амбијента.

Намјера којом смо се водили приликом креирања инвестиционих профила Републике Српске, као и наших општина и градова, била је да на једном мјесту комплетирамо све економске, али и туристичке потенцијале Републике Српске и олакшамо приступ информацијама заинтересованим инвеститорима. Инвестициони профили, које ћемо представљати на сајмовима, конгресима, конференцијама, у представништвима, амбасадама и на сваком мјесту гдје постоји шанса за добру и квалитетну промоцију Републике Српске, биће доступни и на енглеском језику, а у плану је превод и на друге стране језике.