Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Трећа инвестициона конференција „ИНВЕСТ СРПСКА“ у организацији ИРБРС и уз подршку предсједника Републике Српске

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске, уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика, организује Трећу инвестициону конференцију „ИНВЕСТ СРПСКА“. Конференција, под овогодишњим слоганом „Наша визија = Српска“, одржава се од 30. октобра до 1. новембра 2023. године у Хотелу „Кардиал“ у Бањи Врућици, Теслић.

Конференција ће окупити најважније доносиоце одлука, представнике јединица локалне самоуправе, пословне и финансијске заједнице Републике Српске и региона. Кроз четири панела бавимо се темом повећања инвестиција и развоја извозних резултата Републике Српске.

Кроз први панел „Инвестиције и како до нових инвеститора“ разговараћемо о значају инвестиција и начинима како осигурати њихов динамичан раст у свјетлу актуелних глобалних дешавања, која утичу и на нашу привреду.

Актуелне теме везане за извоз такође захтијевају посебну пажњу, имајући у виду све економске бенефите које са собом носи интензивна и међународно препознатљива извозна активност. То је тема другог панела – „Изазови и потребе финансирања извоза“.

„Локалне заједнице – право мјесто за улагање“ назив је трећег панела, гдје ћемо из угла локалне власти размотрити све изазове и прилике за инвестирање.

Конференција ће се кроз четврти панел посебно бавити компаративним предностима нашег извоза. Циљ је да препознамо која то подручја у наредном периоду имају значајан потенцијал за раст, као и који су изазови и потребе даљег финансирања извозне активности домаћих привредника.

ИНВЕСТ СРПСКА наставља да се бави актуелним дешавањима и потребама, суштински значајним за даљи раст и развој Републике Српске и просперитет њених грађана.

Организацијом претходне двије инвестиционе конференције (2021. године у Лакташима и 2022. у Приједору) остварени су резултати у промоцији инвестиционих потенцијала и подршке коју улагачима нуди ИРБРС.

Из бренда „ИНВЕСТ СРПСКА“ настао је и први „ИНВЕСТ ФОРУМ“, велики догађај који је прошлог мјесеца одржан у бањалучком Банском двору, гдје смо на једном мјесту окупили представнике власти, привреде и финансијских институција и инвеститора из чак 22 земље свијета. Добили смо јасну поруку да је Република Српска препозната као мјесто гдје вриједи улагати.

Успјеси и ефекти досадашњих инвестиционих конференција, заједно са премијерним ИНВЕСТ ФОРУМОМ свједоче о исправности наше визије и вриједности догађаја као што је ИНВЕСТ СРПСКА.