Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

У пројекте развоја заједнице 1.613.000 КМ

Министар за локалну управу и самоуправу у Влади РС Зоран Липовац, в.д. директора ИРБРС Бране Ступар и начелници осам општина потписали су данас уговоре о улагању у инфраструктурне пројекте у вриједности од 1.613.000 КМ.

Уговори се реализују кроз Пројекат развоја заједнице, а имплементира га ИРБРС преко Фонда за развој и запошљавање. Сва улагања врше се кроз партнерство Владе РС, грађана и општинских власти. Влада кроз средства економско-социјалне компоненте, буџета министарстава и кредитних средстава у пројекту учествује са 50%, општине са 35,54% и грађани са 14,86% од укупне суме.

Потписани уговори односе се на асфалтирање локалних путева, јавну расвјету и систем наводњавања, а биће реализовани у општинама Петрово, Берковићи, Источни Мостар, Невесиње, Љубиње, Билећа, Чајниче и Челинац. Све ове општине спадају у ред неразвијених и изразито неразвијених.

Управа ИРБРС одобрила је још осам пројеката за пет општина, укупне вриједности 800.000 КМ, чија реализација почиње крајем септембра мјесеца.