Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Успјешан Инвестициони форум у Бечу у организацији ИРБРС и Представништва Републике Српске

Инвестициони форум на којем су представљене конкретне понуде за улагање у Републику Српску аустријским привредницима и привредницима српске дијаспоре одржан је синоћ у Бечу, у организацији Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) и Представништва Републике Српске у Аустрији.

Због доброг одзива и заинтересованости за могућа улагања у Републику Српску данас ће бити настављени билатерални састанци делегације ИРБРС, на захтјев привредника Аустрије.

На форуму је представљена стимулативна пореска политика Владе Републике Српске и предности за улагање у Републику Српску у односу на земље региона и Европске уније. Такође, представљени су капитални пројекти Владе Републике Српске, пројекти у оквиру пословних зона у локалним заједницама, као и компаније које су заинтересоване да буду предмет продаје или да успоставе стратешко партнерство са неком од аустријских компанија.

Акценат је на привредним секторима у области саобраћајне инфраструктуре, прерађивачке индустрије (дрвопрерађивачке и металопрерађивачке), у секторима производње хране и туризма.
В.д. директора ИРБРС Дражен Врховац позвао је аустријске привреднике да кроз директан контакт са институцијама Републике Српске развијају дугорочна и стратешка партнерства. Он је рекао да ИРБРС наставља са ширењем базе података домаћих и страних компанија и њихових пројеката ради међусобног пословног повезивања с циљем квалитетних улагања у Републику Српску, те да је инвестициони форум један од начина.

Инвестициони форум у Бечу дио је овогодишњих активности које су проистекле из првог великог и успјешног „ИНВЕСТ ФОРУМА“ у септембру прошле године у Бањој Луци, у организацији ИРБРС и Владе Републике Српске.

Ово је први форум од планираних шест у Европи и свијету у овој години. Круна ових активности биће обједињени велики догађај на јесен у Републици Српској – Четврта инвестициона конференција „ИНВЕСТ СРПСКА“ и Други „ИНВЕСТ ФОРУМ“.

Инвестициони форум у Бечу одржан је у сарадњи са Аустријско-српским привредним форумом и Удружењем српских привредника у овој земљи.