Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац добитник признања „Дунавска повеља“

Дражен Врховац, в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске добитник је признања „Дунавска повеља“, за допринос унапређењу просперитета Републике Српске.

Признање је додијељено у оквиру 13. Дунавског бизнис форума, чији организатор је Медиа Инвент – Нови Сад, а који је по други пут одржан у Бањој Луци.

„Ово престижно признање је потврда да су људи и у региону препознали труд Инвестиционо-развојне банке Републике Српске у развоју привреде Републике Српске и привлачењу квалитетних страних инвестиција“, рекао је Врховац.

Врховац је током форума био и панелиста на тему „Отворени Балкан – нове идеје и пројекти у служби унапређења сарадње“, гдје се разговарало о могућностима увезивања регионалних економија.

Теме о којима се разговарало током форума биле су и енергетски изазови и рјешења, културне и креативне индустрије као могућности развоја, дигитална трансформација градова и држава на системском нивоу, шансе за ИКТ сектор и одрживом туризму.

Владо Маркановић, директор „Медиа Инвента“ из Новог Сада, поручио је како је један од задатака и циљева Дунав бизнис форума промоција просперитета Дунавске стратегије, као и њено спровођење, уз одржив, одговоран и конкурентан бизнис.

„За успјех су потребне двије ствари – срећа и памет. Срећа, кад вам се укаже повољна прилика и памет да се та прилика искористи на паметан начин. Мој задатак је да промовишем амбијент, а како ће то бити реализовано, зависи од људи који проводе политику. Задатак јесте да промовишемо приоритетне области Дунавске стратегије, да промовишемо здрав и одговоран конкуретан бизнис, да стварамо амбијент у којем ће се људи поштовати“, рекао је Маркановић.