Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац и Југовић о реализацији капиталних пројеката на Палама

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац разговарао је данас на Палама са начелником општине Бошком Југовићем о реализацији капиталних пројеката на подручју највеће источносарајевске општинске средине.

Констатовано је да је ово био плодотворан састанак на којем су размотрене могућности да се уз подршку ИРБРС финансирају капитални пројекти на подручју општине Пале.

Како је рекао начелник Југовић, међу пројектима је и изградња новог постројења топлане, која је већ у фази изградње топловода, као и пројекти у области реконструкције и изградње путне и комуналне инфраструктуре. Такође, Југовић је нагласио да је у плану и изградња нове општинске зграде и да су он и в.д. директора ИРБРС усагласили да постоји квалитетан и реално остварив начин да заједнички реализују ове важне послове.

Врховац је истакао да се за задовољством одазвао позиву начелника Пала на радни састанак, подсјетивши да је ИРБ РС и раније имала важну улогу у реализацији развојних пројеката на овом подучју, првенствено на Јахорини. Такође, важна улога ИРБРС је и кроз програме подршке привредним субјектима, стамбеног збрињавања младих брачних парова и директне подршке мањим пројектима у области инфраструктуре.

„Пројекти које ми је предочио начелник Југовић добро су осмишљени и усмјерени на побољшање квалитета живота грађана у овој општини која се видљиво развија и гради. ИРБРС је апсолутно опредијељена и спремна да активно подржи њихову реализацију, јер за то има и моделе и могућности“, нагласио је Врховац.

Врховац и Југовић су најавили да ће ускоро организовати и нови састанак у ширем формату, на којем ће учествовати и стручне службе општине и ИРБРС, а на којем ће реализација пројеката бити конкретизована.