Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац и Кошарац одржали конструктиван састанак

В.д директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске др Дражен Врховац састао се са Министром спољне трговине и економских односа БиХ Сташом Кошарцем.

На састанку су отворене многе теме које имају велики потенцијал за наставак сарадње али и за реализацију истих. Неке од њих су и рад на имплементацији пројеката из Зелене агенде, гдје је у плану да се покрене процес апликације како би ИРБ РС постао једна од имплементационих јединица за Зелени климатски фонд, поред УНДП, ФАО и других међународних организација.

Кошарац је рекао да је Инвестиционо-развојна банка кредибилна и постојана институција Републике Српске, чије формирање је једна од најбољих активности са аспекта подршке становништву, тако и привредној заједници Српске.

Управо због капацитета и кредибилности ИРБ-а, учесници састанка сматрају да ова институција може бити једна од имплеметационих јединица за међународне пројекте што је уједно и била једна од главних тема станка. Резултат састанка на обострано задовољство је било да ће се задати циљеви бити реализовати у што краћем временском периоду заједно са надлежним институцијама.

„Наша примарна задаћа је да јачамо и унапређујемо капацитете домаћих институција и зато сматрам да ИРБ треба и може бити једна од имплеметационих јединица за међународне пројекте, додао је Кошарац.

Врховац је рекао да се радује будућој сарадњи Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и Министрва спољне трговине и економских односа БиХ јер ће ова сарадња највише бити усмјерена на просперитет наших привредника.