Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац испред ИРБРС подржао акцију „С љубављу храбрим срцима“

Донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“ одржано је синоћ у Бањалуци, под високим покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Четрнаесто донаторско вече је имало за циљ да се сва прикупљена средства усмјере за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија. Прикупљено је око три милиона марака, а хуманитарни број 1411 позван је чак 107.523 пута.

В.д директора Инвестиционо-развојне банке Дражен Врховац је и ове године подржао акцију „С љубављу храбрим срцима“ у износу од 10.000 КМ. Он је рекао да је срећан што може да буде дио овако једног важног и хуманог пројекта који дужи низ година успјешно организује предсједник Милорад Додик и да ће се увијек одазвати било којем виду хуманитарне помоћи. Он је овом приликом изјавио да му је драго што се сваке године повећава број људи коју су спремни да препознају и да дају пуну подршку онима којима је то најпотребније.

Предсједник Додик се емотивним обраћањем захвалио свим људима добре воље који су помогли успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија.

Премијерка Ана Брнабић која је такође присуствовала донаторској вечери, уз иницијативу предсједника Србије Александра Вучића, испред Владе Србије донирала је милион евра за ову хуманитарну акцију.

Српски члан Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић, рекла је: „Акција “С љубављу храбрим срцима” све нас држи заједно, показали смо сви да имамо велико срце“.

Врховац је још једном позвао све људе добре воље да позову број 1411 који важи до 31.12.20203. године, јер нечије мало некоме значи много.