Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Врховац на избору најбољег спортисте Републике Српске у 2023. години

Фото: РТРС

У граду на Врбасу синоћ је одржана 69. свечана манифестација избора најбољег спортисте Републике Српске у 2023. години у организацији Гласа Српске.

Џудиста Леотара Божидар Вучуревић проглашен је за најбољег у овој години. Вучуревић је 2020. године на избору за најбољег спортисту Републике Српске био на деветом мјесту, 2022. био је трећи, а сада је поносно заузео прво мјесто. Ове године он је имао запажен број успјеха на домаћој сцени али и иностранству, гдје је у Турској освојио злато на првенству Балкана у појединачној и бронзу у екипној конкуренцији и тако крунишући свих шест побједа. Освојио је и треће мјесто на екипном универзитетском првенству Европе, био побједник Европског купа на Палама, пети на Европском купу у Софији, a девети на гран прију у Бечу и Загребу.

„Драго ми је што сам се и ове године нашао у кругу најбољих спортиста и што моје име краси епитет најбољег спортисте. Надам се да ћу у будућности оправдати очекивања свих људи који вјерују у мене, да ћу направити још боље резултате и да ћу Републику Српску представљати на најбољи начин.“, рекао је Вучуревић.

Поред десет најбољих спортиста додијељене су и плакете за допринос развоју и подршку спорта које су припале компанији М:тел и Електропривреди Републике Српске, док је специјално признање за јубилеј припало КК Игокеа.

На свечаној манифестацији и проглашењу најбољег спортисте, које је одржано синоћ у бањалучком Банском двору, присуствовао је и В.д директора Инвестиционо-развојне банке Дражен Врховац.