Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац на обиљежавању Дана полиције РС

Дан полиције Републике Српске обиљежен је данас у Центру за обуку МУП РС у Залужанима код Бањалуке, у присуству највиших званичника Републике Српске и региона. Централној свечаности присуствовао је и в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је током обраћања да је поносан што је дио генерације која није дала да се полиција пренесе на ниво БиХ, као и на материјално јачање полиције. Истакао је да су одали почаст и захвалност онима који су живот уградили у Српску.

„То је путоказ да очувамо слободу. Република Српска живи свој живот и поред свих оспоравања. Све ове године живимо у таквим околностима. Побјеђује љубав упорност и карактер људи који живе овдје. Република Српска је љубав“, рекао је Додик.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран нагласио је да данашњи дан није само празник полиције, већ свих грађана Републике Српске, али и дан сјећања и захвалности према свим полицајцима који су часно и поштено служили својој отаџбини и дали своје животе у протеклом рату и у мирнодопско вријеме приликом вршења службене дужности.

„Полиција Српске настала је и развијала се са Републиком и сваки дан доприноси да Република Српска буде стабилно и мирно мјесто за живот. Безбједност није поклон, већ резултат свакодневног рада око 7.200 припадника МУП-а, од којих је 5.500 полицајаца који су на себе преузели велики терет и одговорност“, поручио је Каран.

Каран је нагласио да је безбједност данас привилегија коју имамо, захваљујући њиховом марљивом раду.

Свечаности су присуствовали и премијер Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, министри у Влади Српске, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, чланови породица погинулих припадника полиције и бројни други представници политичког и јавног живота Републике Српске.

Присутни су били и представници министарстава унутрашњих послова и одбране Србије, Безбједносно-информативне агенције, Војске Србије, као и представник МУП Црне Горе.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, те оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова Републике Српске.