Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац на обиљежавању јубилеја Кошаркашког савеза Републике Српске

Свечана академија и промоција монографије поводом обиљежавања 30 година постојања Кошаркашког савеза Републике Српске одржана је јуче у Бањој Луци.

Свечаности је присуствовао в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац. ИРБРС подржава спорт и већину спортских активности у Републици Српској, а међу њима је и рад Кошаракашког савеза РС који континуирано остварује добре резултате.

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић истакао је да је ова асоцијација прошла тежак пут и да тренутно у Републици Српској постоји 90 клубова са преко 6000 регистрованих кошаркаша.

„У монографији су садржани сви најважнији догађаји, подаци и информације о дешавањима у Савезу током три деценије. Аутор монографије је Жељко Тица. Захваљујем свим бившим предсједницима КСРС, свим људима који су дали допринос да Кошаркашки савез Српске буде оно што јесте данас – велика, стабилна организација . Надам се да ћемо у будућности славити још јубилеја“, рекао је Ђурђевић.

Потпредсједник Кошаркашког савеза Србије Душан Пројовић истакао је да је КС Србије увијек био уз КС Републике Српске и сигурно ће тако бити и убудуће.

Помоћник министра за породицу, омладину и спорт Марио Ђуран истакао је да ће Влада Републике Српске учинити све што је у њеној моћи да настави да помаже рад Кошаркашког, али и других спортских савеза у Српској.

„Не смијемо одустати, морамо радити на томе да кошарка у Републици Српској буде што боља, организованија, да ријешимо проблеме које наши клубови имају на нивоу БиХ. Надам се да ће Влада и Министарство породице, омладине и спорта неким пројектима у наредном периоду допринијети рјешавању проблема“, рекао је Ђуран.

Свечаној академији су присуствале бројне званице из политичког и јавног живота Републике Српске. Уручене су и захвалнице и повеље институцијама и појединцима за допринос у раду Кошаркашког савеза Републике Српске.