Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Врховац на пријему код амбасадора Русије у БиХ

Дражен Врховац, в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске присуствовао је пријему који је организовао амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов синоћ у Сарајеву. Пријем је организован поводом руског празника Дана бранилаца Отаџбине.

Дан бранилаца отаџбине један је од највећих руских празника, а под тим називом обиљежава се од 1993. године у знак сјећања на дан првог масовног регрутовања у Црвену армију у Петербургу и Москви – 23. фебруар 1918. године, као и на прву борбену акцију против окупационе армије Њемачке.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић, који је такође присуствовао пријему, нагласио је да српски народ никад неће заборавити своје пријатеље и оно што је руски дипломата Виталиј Чуркин урадио у Савјету безбједности Уједињених нација за српски народ када је ставио вето на британску резолуцију да су Срби геноцидан народ.

„Никад не заборављамо и цијенимо сваку подршку која нам се у пресудним моментима пружи, а то је и кроз нашу историју увијек било од Русије“, рекао је Вишковић.

Догађај је био прилика и да се потврди добра сарадња између институција Републике Српске и Русије. Домаћин пријема био је и Илија Скребнев, пуковник Војске Русије и руски војни аташе.