Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Врховац на великом инвестицијском конгресу у Бечу

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац присуствовао је најважнијем догађају у области инвестирања у Аустрији – стручном Kонгресу фондова за професионалце („Fonds professionell kongres 2024“), који се јуче и данас одржава у Бечу.

Овај догађај окупља инвестиционе савјетнике, консултанте за имовину, инвестиционе стручњаке из банака и штедионица, као и лидере у области инвестирања из Аустрије и цијелог свијета.

Кроз неколико панела одржана су предавања свјетских лидера у области економије, финансијског савјетовања, политике, спорта и разних других области.

Говорило се о тржишту капитала и неизвјесности узрокованом инфлацијом, сукобом у Украјини, промјенама каматних стопа, изазовима у снабдијевању енергијом, кретањима у дигиталном тржишту финансија, као и другим политичким и економским дешавањима у свијету.

Заједно са Врховцем конгресу је присуствовао и Младен Филиповић, шеф Представништва Републике Српске у Аустрији.

Претходно је у Бечу одржан Инвестициони форум, у организацији Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) и Представништва Републике Српске у Аустрији, на којем су представљене конкретне понуде за улагање у Републику Српску аустријским привредницима и привредницима српске дијаспоре. Инвестициони форум у Бечу дио је овогодишњих активности које су проистекле из првог великог и успјешног „ИНВЕСТ ФОРУМА“ у септембру прошле године у Бањој Луци, у организацији ИРБРС и Владе Републике Српске.

Ово је први форум од планираних шест у Европи и свијету у овој години. Круна ових активности биће обједињени велики догађај на јесен у Републици Српској – Четврта инвестициона конференција „ИНВЕСТ СРПСКА“ и Други „ИНВЕСТ ФОРУМ“.