Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац на завршној манифестацији отварања скијашке сезоне на Јахорини

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац присуствовао је синоћ завршној манифестацији на Јахорини поводом отварања скијашке сезоне на овој планини – „Ски-опенинг“. У протекла три дана Јахорина је поново показала да је центар збивања и лидер у региону, са намјером да то и остане.

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске до сада је снажно финансијски и на сваки други начин подржала реализацију бројних развојних и капиталних пројеката од значаја за туристичку понуду Јахорине. Захваљујући томе Јахорина је данас својеврсни бисер у туристичкој понуди Републике Српске и региона.

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац рекао је да ИРБРС путем својих фондова корпоративно управља Олимпијским центром Јахорина у име Владе Републике Српске.

„Људи Олимпијског центра су на правом мјесту и знатно су допринијели да олимпијска љепотица буде скијашки центар препознатљив широм свијета. Ми смо укључени у све планове које је усвајао Надзорни одбор и подржавамо све што се тиче развоја Јахорине“, истакао је Врховац.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је да Јахорина живи 365 дана, јер у континуитету успијева да повеже љетну и зимску сезону. Он је истакао да су сви вриједно радили током године да би посјетиоце Јахорине у зимској туристичкој сезони дочекали нови садржаји и да тим Олимпијског центра увијек тражи најбоља рјешења за планину.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић нагласио је да је Јахорина најмодернији ски-центар у региону у који је уложено 160 милиона КМ и да остварује одличне резултате уз помоћ Владе Републике Српске, предсједника Републике Српске Милорада Додика и Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

Он каже да је Центар имао изузетно велики изазов када је у питању скијање, јер је децембар најтоплији у посљедњих 20 година, али да су упркос високој температури, захваљујући најмодернијем систему осњежавања, успјели да оспособе и пусте у рад полигон Пољице. Љевнаић је истакао да је Олимпијски центар уложио максималне напоре за припрему скијања и да спремно чекају повољне услове за покретање скијалишта.

Завршници манифестације присустовао је и предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек.

„Ски опенинг“ је у протекла три дана понудио посјетиоцима Јахорине добру забаву. Осим скијања више хиљада гостију Јахорине уживало је у музичким хитовима Жељка Јоксимовића, који је рекао да му је драго што је поново на Јахорини и да ће се увијек радо одазвати позиву. Прије тога је одржан концерт Марије Шерифовић, а гости су имали прилику да се забаве и уз хитове Прљавог казалишта и уз наступ Дејана Лазовића.