Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS

Врховац: Српска има добре потенцијале за инвестиције

Извор: RTRS

Директор Инвестиционо-развојне банке Републике Српске рекао је да Српска има добре потенцијале за инвестиције. Истакао је да је ИРБ основао Сектор за међународне инвестиције.

– Кадровски смо попуњени. У суштини кренули смо сагледавати потенцијале Српске. Све локалне заједнице су добиле наш упутник са питањима које интересују инвеститоре. За 26 локалних заједница завршен је инвестициони профил – навео је Врховац, гостујући у нашем Јутарњем програму.

Он је прецизирао да се у бази података налазе општи подаци, али и они попут људских ресурса, пословног окружења и доступности инфраструктуре, пословних и слободних зона, имовине локалних заједница, пројеката, трошкова пословања, локалне подршке инвестицијама и субвенција и слично.

Врховац је рекао да инвеститори често долазе у ИРБ тражећи неопходне информације, те додао да је формирана комплетна база података за стране и друге инвеститоре, која се налази на интернет сајту ИРБ-а и доступна је на енглеском језику, а биће ажурирана на тромјесечном нивоу.

– Не смијемо имати старе информације – изјавио је Врховац.