Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац у Бечу о улагањима у Републику Српску

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС) наставила је са активностима снажне промоције потенцијала Републике Српске, с циљем привлачења квалитетних страних улагања.

В.д. директора ИРБРС Дражен Врховац боравио је у дводневној посјети Бечу, гдје је заједно са шефом Представништва Републике Српске у Бечу Младеном Филиповићем, а на позив аустријских привредника, одржао три састанка са привредницима, који су показали велико интересовање за улагање у Републику Српску и наше општине.

Врховац је аустријске привреднике упознао са активностима које ИРБРС спроводи на пољу привлачења страних инвестиција, те им представио инвестиционе профиле Републике Српске и профиле наше 64 општине.

„Ово је наша друга посјета Бечу. Изузетно сам задовољан овим састанцима, али и исходом прошлогодишњих сусрета који су резултирали константним позивима и интересовањем из Аустрије, као и доласком једне аустријске компаније на преговоре у Приједор. Многе привреднике смо, у складу са афинитетима за улагање, спојили са представницима наших локалних заједница“, рекао је Врховац.

Током састанака било је ријечи и о међународном привредном форуму, који ће Инвестиционо-развојна банка Републике Српске организовати на јесен у Бањој Луци, а за који су до сада интересовање, осим аустријских, показали и инвеститори из Италије, Мађарске и Руске Федерације.

У склопу посјете Бечу Врховац је, на позив амбасадора БиХ при ОЕБС Синише Бенцуна, присуствовао и пријему у Музеју војне историје за више од 150 званица из дипломатске заједнице у Бечу, а који је услиједио након што је одржана затварајућа пленарна сједница у оквиру четворомјесечног предсједавања БиХ Форумом за безбједносну сарадњу (ФСЦ) у оквиру ОЕБС са сједиштем у Бечу.