Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац у Бечу поводом „Инвест Форума 2023“, али и као подршка ФК „Борац“

У току су припреме првог Инвестиционог форума у Републици Српској „Инвест Српска 2023“ који је планиран за 19. септембар 2023. године у Бањој Луци, а који је намијењен инвеститорима који су заинтересовани за улагање у Републику Српску.

Тим поводом в.д директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Дражен Врховац састао се са шефом Представништва Републике Српске у Аустрији, Младеном Филиповићем гдје су разговарали о организацији доласка привредника који би могли бити озбиљни инвеститори у нашој држави.

Према ријечима Врховца, „Инвест форум 2023“ је догађај који је неопходно организовати како би се страним инвеститорима представиле све могућности Републике Српске.

„Циљ нам је да овим догађајем прикажемо страним инвеститорима да ми имамо и те како потенцијала у које могу сигурно да уложе своја средства. Такође да омогућимо директну комуникацију наших и страних привредника и да обезбиједимо доступност свих информација на једном мјесту, а које су неопходне потенцијалним инвеститорима заинтересованим за улагање у Републику Српску“

„Инвест форум 2023“ организује Инвестиционо-развојна банка у сарадњи са Владом Републике Српске на којем ће бити представљене могућност директног улагања, пореска политика која је један од највећих фактора зашто се инвеститори одлучују улагати код нас. Осим тога, на форуму ће учествовати и општине и градови из Српске који ће такође представити своје потенцијале.

Врховац је такође искористио ову посјету да као дио делегације предвођене Предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, Министарком породице, омладине и спорта Селмом Чабић, шефом Представништава Републике Српске у Аустрији Младеном Филиповићем, предсједником ФК „Борац“ Бања Лука, Миланом Тегелтијом и многобројним навијачима из наше земље и дијаспоре на стадиону „Ђенерали арена“ у Бечу заједничким снагама бодри одличне фудбалере ФК „Борац“ из Бања Луке. Иако су играчи у посљедњим секундама утакмицу изгубили, заслужују сваку похвалу за неприкосновену игру и презентовање Републике Српске у најбољем свјетлу.

„Волим спорт и увијек га подржавам у сваком спислу. Драго ми је да сам имао прилику да гледам једну овако добру утакмицу гдје су наши фудбалери показали да могу да се достојанствено боре и са тежим изазовима као што је био овај сусрет са аустријским тимом. Ја и даље подржавам наш „Борац“ и свакако очекујем побједу сљедеће седмице у реванш утакмици која се игра у Бањој Луци“, додао је Врховац.