Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац за АТВ: Показаћемо зашто је добро улагати у Српску

Циљ ИНВЕСТ ФОРУМА који се одржава у уторак, 19. септембра је да представимо Републику Српску кроз пројекте и да покажемо шта све нуди Република Српска, као и наше гостопримство инвеститорима.

Ово је рекао в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац, гостујући у Теми дана АТВ.

Он је рекао да ће ИРБРС на ИНВЕСТ ФОРУМУ представити инвеститорима могућност директног улагања, док ће Влада Републике Српске представити стимулативну пореску политику која је један од највећих фактора зашто се инвеститори одлучују да улажу.

Такође, рекао је Врховац, на Форуму ће учесвовати и општине и градови из Српске који ће представити своје потенцијале.

Он је рекао да се ИНВЕСТ ФОРУМ наметнуо као догађај који је неопходно организовати, будући да је идеја о Форуму проистекла након разговора са бројим инвеститорима широм свијета. Закључено је да привредницима треба више времена за директне састанке и сусрете и управо ИНВЕСТ ФОРУМ је прилика за то.

„Поносан сам што смо успоставили контакте широм свијета и сад тај пословни свијет доводимо у Бању Луку, да представимо шта је Република Српска“, рекао је Врховац.

Он је рекао да ће „ИНВЕСТ ФОРУМ“ под називом „Искористи прилику – инвестирај у Српску“ окупити више од 300 учесника – привреднике из Италије, Јапана, Кине, Турске, Швајцарске, Србије, Аустрије, Мађарске, Руске Федерације, Уједињених Арапских Емирата, Хрватске, Грчке, Холандије, Пољске, Словеније, Азербејџана, Чешке, Њемачке, Велике Британије, Бјелорусије и Белгије. Међу учесницима су и представници власти, привредних комора, дипломатског кора.