Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховцу уручено признање „Лидер одрживог развоја“

В.д. директору Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражену Врховцу синоћ је уручено престижно признање „Лидер одрживог развоја“ на централној свечаности 12. Дунавског бизнис форума који је одржан од 26. до 27. септембра у Новом Саду. 

У образложењу одлуке жирија о додјели награде наводи се да је Инвестиционо-развојна банка Републике Српске, под руководством Дражена Врховца, препозната као респектабилан носилац одрживог развоја и конкурентности у региону. Ово признање, како су навели организатори Форума, подстрек је и путоказ за реализацију свих будућих пројеката, идеја и визија – за добробит грађана, квалитетнији живот и унапређење просперитета.

Врховац је захвалио што су проактивност Инвестиционо-развојне банке Републике Српске с њим на челу препознали и стручњаци у региону и изразио наду да ће ИРБРС и даље бити подршка привреди и становништву Републике Српске и предводник на путу њеног развоја.

„Током пандемије вируса корона показали смо праву снагу. Инвестиционо-развојна банка Републике Српске преузела је лидерску улогу у заштити привреде и у највећој кризи доказали смо да привреда, а и Република Српска, могу да се ослоне на ИРБРС. Сви кораци који су даље услиједили водили су и воде ка истом циљу – напријед, ка развоју Републике Српске“, рекао је Врховац.

Овогодишњи Дунавски бизнис форум окупио је еминентне стручњаке, представнике привреде, дипломатије, политике, науке, културе и медија из Њемачке, Аустрије, Чешке, Словачке, Мађарске, Словеније, Хрватске, Републике Српске, БиХ, Црне Горе, Румуније, Бугарске и Србије, који су кроз 12 панела сагледали стање, размијенили искуства и понудили нова рјешења у области економије и развоја бизниса. 

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске био је говорник на панел-дискусији „Одрживи развој и циркуларна економија“ гдје је говорио о значају ИРБРС у подршци привреди и становништву Републике Српске.