Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Захвалница општине Костајница за ИРБРС

Општина Костајница је поводом Крсне славе општине, уручила Плакету општине Костајница Инвестиционо-развојној банци Републике Српске, у знак захвалности због исказане солидарности у санацији посљедица земљотреса.

Општину Костајница је 29.12.2020. године погодио јак земљотрес који је проузроковао огромну материјалну због чега је Инвестиционо-развојна банка Републике Српске у складу са својим могућностима и надлежностима исказала солидарност и помогла општину Костајница.

ИРБРС је до сада на подручје општине Костајница пласирала 9,3 милиона КМ, од којих 7,9 милиона путем кредитних пласмана и преосталих 1,4 милиона кроз куповину двије емисије муниципалних обвезница.

Од наведеног износа кредитних пласмана 6,2 милиона КМ односи се на подршку предузетницима и предузећима, локална пољопривредна производња подржана је са 400 хиљада КМ, 900 хиљада КМ кредитних средстава одобрено је јединици локалне самоуправе, док је за рјешавање стамбеног питања корисника путем стамбених кредита одобрено 420 хиљадa КМ на основу којих је 9 корисника ријешило своје стамбено питање на подручју ове општине.

И у наредном периоду ИРБРС стоји на располагању корисницима са подручја општине Костајница. Финансијска подршка је доступна у виду кредита, пласмана у ХоВ док Општина, јавна предузећа и установе у власништву Општине могу аплицирати и за бесповратна средства из Финансијског механизма која се односе на побољшање доступности и квалитета јавних услуга те за рурални развој.