Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Закључци конференције INVEST SRPSKA

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске и Влада Републике Српске, у партнерству са Prointerom ITSS, успјешно су организовали и реализовали Прву инвестициону конференцију ИРБРС – INVEST SRPSKA, која је понудила свеобухватан увид у могућности и изазове привредног развоја Републике Српске.

Конференција је привукла пажњу великог броја учесника из јавног и приватног сектора, академске заједнице и партнерских институција ИРБРС из региона и шире, а теме којима се бавила, показале су се изузетно садржајним и актуелним.

Као резултат дводневног рада, искристалисали су се конкретни закључци и поруке конференције за носиоце одлучивања и креаторе политика у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је конференција била успјешна, те да је Влада Српске спремна да имплементира најважније закључке са овог скупа како би се стимулисала привреда.

– Закључци конференције су доста добри и Влада је спремна да понуди нови оквир у смислу да их подржи у свом домену како би се стимулисала привреда – рекао је Додик и захвалио свим привредницима у Српској што упркос пандемији нису одустали због чега ће им власт помоћи на реалним основама.

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић оцијенила је да је конференција била успјешна, посебно због тога што су панелисти били истакнути привредници. Навела је да ће закључци са конференције помоћи Влади Српске када буде радила програм економских реформи.

Директор ИРБРС Дражен Врховац рекао је да су на конференцији добијени квалитетни приједлози који ће бити упућени Влади Српске.

У циљу заједничке израде конкретних мјера, Инвестиционо-развојна банка Републике Српске упутиће закључке конференције, у року од петнаест дана, Влади Републике Српске на разматрање.