Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

Завршени „Дани спорта“ у Приједору

Свечаним дефилеом спортиста и грађана синоћ су завршени „Дани спорта“ у Приједору. Манифестација је окупила све клубове који постоје у овом граду, а промовисани су фудбал, кошарка, бициклизам, борилачки и екстремни спортови.

У дефилеу су учествовали и представници града, јавности и институција, међу којима и в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор истакао је да је поносан на све приједорске спортисте и поручио да ће они увијек имати подршку локалне управе.

„Било нам је битно да промовишемо наше спортисте који годинама уназад иза себе имају значајне резултате. Жељели смо да наши најмлађи суграђани виде како то изгледа бавити се одређеним спортом“, рекао је Јавор.

Он је најавио подршку спортистима и у наредном периоду, уз напомену да су ове године издвојена највећа средства у буџету града.

„Увели смо и спортске стипендије, а ове године смо додијелили 41 стипендију. Урадили смо и кошаркашки терен код Гимназије. Трудићемо се да у наредном периоду још више улажемо у спорт, а свим спортистима желим још много трофеја“, рекао је Јавор.

На Данима спорта учествовало је 40 спортских клубова с циљем промоције свих спортова заступљених у граду на Сани.