Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац за РТРС: Важно је да велики капитал уђе у Српску

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске учествовала је на најзначајнијем инвестиционом догађају у свијету који је одржан у Абу Дабију – „AIM Congress 2024“. Имали смо прилику, на којој смо јако захвални организатору, да представимо потенцијале Републике Српске за улагање.

Ово је рекао Дражен Врховац, в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске гостујући у Јутарњем програму Радио-телевизије Републике Српске.

Он је објаснио да је АIM компанија развила инвестициону платформу која спаја инвеститоре и државе који нуде пројекте.

„Они су били код нас прошле године, на нашем првом ИНВЕСТ ФОРУМУ у Бањој Луци, који је одржан у септембру. Циљ нам је био да у Уједињеним Арапским Емиратима остваримо контакте. Важно је да знамо да је ово платформа која наплаћује директне састанке, а организатор је омогућио да ми ове састанке добијемо бесплатно“, рекао је Врховац.

Он је истакао је да су одличне реакције на представљене потенцијале Републике Српске.

„Емирати диверзификују своју привреду и ми желимо да будемо дио тога. Такође, добили смо позив из Саудијске Арабије да дођемо на њихов пословни догађај почетком јуна“, рекао је Врховац.

Он је такође нагласио да је БиХ једина земља у Европи која нема потписан споразум о гаранцији инвестиција УАЕ и да ће у наредном периоду разговарати са највишим представницима власти Републике Српске како би се направили кораци за рјешавање тог проблема.

„Емирати улажу значајна средства. Ми покушавамо да Српска буде у њиховом фокусу, јер нам је важно да велики капитал уђе у Републику Српску и да се наставимо развијати. Отворили смо врата. Морамо довести најбоље играче и сад је све до нас“, рекао је Врховац.