Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

IRB RS
[post_tags]

ИРБРС организује Инвестициони форум у Истанбулу

Након успјешно одржаног Инвестиционог форума у Бечу почетком марта Инвестиционо-развојна банка Републике Српске организује форум у истом формату и у Истанбулу. Инвестициони форум на којем ће турским привредницима бити представљене конкретне понуде за улагање у Републику Српску биће одржан сутра (уторак, 26. март) у овом турском граду. 

Циљ форума је да турски привредници и предузећа добију детаљне информације о конкретним понудама за улагање, као и да се упознају са стимулативном пореском политиком Владе Републике Српске и предностима за улагање у Републику Српску у односу на земље региона и Европске уније.

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске, на челу са в.д. директором Драженом Врховцем, представиће привредницима у Истанбулу актуелне и планиране пројекте у области јавних инвестиција, као и индустријске зоне које успјешно дјелују широм Републике Српске. Фокус ће бити на привредним секторима у области саобраћајне инфраструктуре, прерађивачке индустрије (дрвопрерађивачке и металопрерађивачке), у секторима производње хране и туризма.

Инвестициони форум у Истанбулу дио је овогодишњих активности које су проистекле из првог великог и успјешног „ИНВЕСТ ФОРУМА“ у септембру прошле године у Бањој Луци, у организацији ИРБРС и Владе Републике Српске. Након Беча ово је други форум од планираних шест у Европи и свијету у овој години.

Истанбул је изабран као дестинација због великог интересовања турских привредника током ИНВЕСТ ФОРУМА у Бањој Луци, као и због добрих билатералних односа Републике Српске и Турске.

Круна ових активности биће обједињени велики догађај на јесен у Републици Српској – Четврта инвестициона конференција „ИНВЕСТ СРПСКА“ и Други „ИНВЕСТ ФОРУМ“.