Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

ИРБРС у Паризу на сусрету Европског удружења јавних банака

Периодични састанак Европског удружења јавних банака на тему прописа о заштити околине и њихова примјена у контексту смјерница Европске уније одржана је овог пута у Паризу. Данашњем сусрету представника јавних банака у име Инвестиционо-развојне банке Републике Српске присуствовао је Златко Поповић, в.д. извршног директора за управљање портфељом.  

Током данашњег сусрета разговарало се процјенама климатских и еколошких ризика, као и о оквиру за подршку одговорним инвеститорима у погледу еколошке транзиције и заштите животне средине.

Општи циљ ових периодичних тематских сусрета је да се изгради адекватaн оквир за банке, како би били ублажени ризици преласка на одрживу економију.

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске пуноправна је чланица Европског удружења јавних банака, са правом гласа, која окупља националне и регионалне јавне финансијске институције.

Тренутно броји око 100 чланица из различитих европских земаља, са тржишним удјелом од око 15 одсто. Основне активности Удружења тичу се лобирања европских институција према Европској унији, размјене искустава и информација, те подстицања на сарадњу.