Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац: ИНВЕСТ ФОРУМ – прилика за конкретне инвестиције и привредну сарадњу

На првом „ИНВЕСТ ФОРУМУ“, који Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС) у сарадњи са Владом Републике Српске организује 19. септембра у Бањој Луци, учествоваће 20 земаља и преко 60 компанија, са више од 300 учесника.

Ово је рекао Дражен Врховац, в.д. директора ИРБРС гостујући у Јутарњем програму Радио-телевизије Републике Српске, додајући да је „ИНВЕСТ ФОРУМ“ намијењен инвеститорима који су заинтересовани за улагање у Републику Српску.

„Циљ нам је да овим догађајем прикажемо страним инвеститорима да ми имамо и те како потенцијала у које могу сигурно да уложе своја средства. Такође, намјера је да омогућимо директну комуникацију наших и страних привредника и да обезбиједимо доступност свих информација на једном мјесту, а које су неопходне потенцијалним инвеститорима заинтересованим за улагање у Републику Српску“, нагласио је Врховац. Он је рекао да је задовољан припремама и подсјетио да Република Српска има огромне потенцијале и шансу. „За Републику Српску се зна. На самој смо граници са Европском унијом, отворени за цијели свијет, са специјалним паралелним везама са Србијом, али и са добром сарадњом са другим земљама. Наше потенцијале препознале су велике свјетске компаније које долазе на форум и то је велика шанса за наше привреднике“, рекао је Врховац.

„ИНВЕСТ ФОРУМ“, овогодишњег назива „Искористи прилику – инвестирај у Српску“, окупиће у Банском двору у Бањој Луци привреднике из бројних земаља, представнике власти, привредних комора, дипломатског кора. „ИНВЕСТ ФОРУМ“ је прилика за разговор о конкретним инвестиционим могућностима и понудама Републике Српске и њених градова и општина, а које се односе на инвестирање у одређеним пословним зонама, повезивање домаћих и страних привредника у виду Б2Б састанака, представљање домаћих компанија и њихових пројеката које су спремне да буду предмет продаје страним инвеститорима или да заједно уђу у одређени пословни подухват и слично. Ово је конкретна пословна прилика за увезивање привредника Републике Српске и страних привредника, путем партнерства или директних улагања.