Search
Close this search box.

АКТУЕЛНЕ НОВОСТИ

[post_tags]

Врховац у Јутарњем програму РТРС о Инвестиционом форуму у Бечу

Дражен Врховац, в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске говорио је у Јутарњем програму РТРС о Инвестиционом форуму у Бечу на којем су представљене конкретне понуде за улагање у Републику Српску аустријским привредницима и привредницима српске дијаспоре.

Форум је одржан у понедјељак, у организацији Инвестиционо-развојне банке Републике Српске (ИРБРС) и Представништва Републике Српске у Аустрији.

„Представили смо заинтересованим привредницима шта све Република Српска нуди. Директан контакт са међународним инвеститорима је веома важан, јер је то пут до стварања међусобног повјерења и пут до улагања“, рекао је Врховац.

Инвестициони форум у Бечу дио је овогодишњих активности које су проистекле из првог великог и успјешног „ИНВЕСТ ФОРУМА“ у септембру прошле године у Бањој Луци, у организацији ИРБРС и Владе Републике Српске.

Ово је први форум од планираних шест у Европи и свијету у овој години. Круна ових активности биће обједињени велики догађај на јесен у Републици Српској – Четврта инвестициона конференција „ИНВЕСТ СРПСКА“ и Други „ИНВЕСТ ФОРУМ“.

Инвестициони форум у Бечу одржан је у сарадњи са Аустријско-српским привредним форумом и Удружењем српских привредника у овој земљи.